• 5.jpg
  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg

De overige foto's zijn hier : klik !

  

9 september 2017 werd de eerste ronde gespeeld van de clubkampioenschappen van golfclub de berckt. er werd in 3 categorieën gespeeld.
De professional klasse de senioren klasse en de dames klasse.

Het weer zat de eerste rond niet mee en dat was ook te merken aan de scores.

Met een score van 70 werd Piter Ebus en John Coenen de winnaars van de eerste ronde
De achtervolgers waren niet ver verwijderd : Leon Hutjens rondje 72 Ben Claassen ronde 72 en Hans Verbong rondje 72 met vlak daarachter Marcel Lammers met een rondje van 75.

Dat betekende dat de 2e ronde ontzettend spannend zou gaan worden.
De weergoden waren die dag de golfers goed gezind. de laatste flight  vertrok rond 14.30 uur.
Direct al bij hole 1 werden al een aantal dromen in diggelen geslagen voor een aantal golfers.
De druk was waarschijnlijk te groot voor de kampioenen van de eerste ronde want zowel John Coenen als Pieter Ebus en Leon Hutjens zakten die dag door het ijs.
Marcel Lammers en Ben Claassen hadden beide een goede eerste ronde waardoor de beslissing in de laatste 9 holes moest vallen.
Nadat ben een formidabele slag produceerde op hole 8 moest hole 9 de beslissing gaan brengen.
Marcel Lammers bezweek niet onder de druk (waarschijnlijk als gevolg van zijn geheime wapen, een flesje palm om de rust te bewaren).
Dat betekende dat Ben Claassen alles uit de kast diende te halen om er een play off van te maken.
Helaas waren de laatste puts voor Ben hem te machtig waardoor Marcel Lammers door een birdie op hole 9 zich clubkampioen 2017 mag noemen.
Marcel gefeliciteerd met deze prestatie. de derde plaats werd bemachtigd door Hay Vercoulen door de play off van Hans Verbong te winnen

Uitslag:

Marcel Lammers 144 slagen

Ben Claassen 147 slagen

Hay Vercoulen 149 slagenDE DAMES

Hier was het helaas minder spannend de tweede ronde.
Elbernie Lennaerts heeft een goede eerste ronde afgeleverd waardoor de spanning voor de overwinning wegviel voor de 2e ronde.
Desondanks heeft Jeannette Bisschop die laatste dag haar beste spel laten zien waardoor ze terecht op de 2e plaats is geeindigd.
De derde plaats werd veroverd door Angelique van den Ham.

 
DE SENIOREN
Een 10-tal Senioren die meededen aan het Senioren – clubkampioenschap hielden de spanning op beide zaterdagen erin .
Toen op zaterdag 9 september j.l. bleek dat 3 Senioren hun rondjes hadden gelopen met 43 slagen  ( alle 3 dus ) , was het overduidelijk dat deze 3 Senioren op zaterdag 16 september in de zogenaamde Finale – Flight om het Clubkampioenschap 2017 zouden gaan strijden .
Vol goede voornemens begonnen Theo Caris , Hans Meevissen en Jos Raemakers rond de klok van 15.00 uur aan deze wedstrijd .
Echter , de spanning en / of de zenuwen beïnvloedde hun spel want Hans en Jos liepen een rondje van 50 slagen ( Theo had er zelfs nog een paar meer ) .
Dus moesten Hans en Jos weer aantreden op baan 1 ( beiden ’n bogey ), idem op baan 2 en op baan 3 wist Jos uiteindelijk van Hans te winnen . Toch werd Jos dit jaar geen Sen.Clubkampioen want met zijn scores van 43 en 50 , had hij 3 slagen teveel t.o.v. Karel Schulz die de rondjes deed in totaal 90 slagen.

1 Karel Schulz

2 Jos Ramaekers / Hans Meevissen / Jan Fleuren / Theo Caris

 

Alle winnaars gefeliciteerd

De dag werd prettig afgesloten met een kampioenenbal welke tot in de laatste uurtjes doorging.