Finale Matchplay kampioenschappen 2016

Op zaterdag 1 oktober 2016 werden de finales om de titel matchplay kampioen 2016 van Golfvereniging de Berckt gespeeld.

Nadat er maanden gestreden is, eerst in poule fase en daarna in achtste, kwart-  en halve finale, was het dan eindelijk zover: 6 flights van twee personen gingen strijden om deze felbegeerde titel in drie categorieën, t.w. Dames, Heren, en Rookie of the Year!

Onder een stralende zon, en op een perfect geprepareerde golfbaan barste het golfgeweld los.

Voor de foto's: klik hier

Bij de dames ging de finale tussen Maria Thijssen en Francoise op ’t Root. Maria ging uiteindelijk (op routine?) met de eerste prijs strijken. Proficiat! Ook hulde aan Francoise (2e) en Maril Vanmulken die de troostfinale op haar naam bracht. Dames, proficiat met deze geweldige prestatie!

Bij de Rookies bleek maar eens dat veel trainen (dagelijks!) zijn vruchten afwerpt...

Gerry Stamfort, 81 jaren jong, ging hier met de welverdiende 1e prijs aan de haal. Ik denk dat dit een inspiratie zal zijn voor al onze leden om volgende jaar deze matchplay titel op zijn of haar naam te zetten. Tweede werd Theo Hendrix en John Meuwissen veroverde de derde prijs.

Heren, alle drie proficiat met jullie prijs.

Bij de heren matchplay titel, tussen Hay Vercoulen en Wil van Rens was het ongekend spannend.

Eerst was onze Hay ongenaakbaar en leek hij deze prijs in de wacht te slepen, totdat Wil hole na hole dichterbij kwam en zelfs op hole 17 met 1 up voor kwam. Ongelooflijk, wat een veerkracht. Maar wie dacht dat Hay toen “geknakt” was, kwam bedrogen uit. Hij won hole 18, waarna het weer gelijk stond. Chapeau, Hay!

Baan 1 moest toen voor de derde maal gespeeld worden en wellicht beslissing brengen: het was niet de beste hole voor beide spelers, maar dit kwam ongetwijfeld door de spanning. Toen Wil aanlegde voor zijn laatste put, speelde ook zijn balletje het spelletje mee. Tergend langzaam viel zijn bal in de cup en daarmee werd Wil van Rens Matchplay kampioen 2016! Proficiat.

Ook hulde aan onze verliezend finalist Hay (iedereen had het ook jou gegund) en aan Hans Verbong die de derde prijs voor zich opeiste na een geweldig “gevecht” tegen John Coenen.

Na afloop werd in een gezellig, vol clubhuis de prijsuitreiking verricht waarbij ook een dankwoord aan onze sponsor SL Lederfashion, voor de wedstrijdbekers en de prachtige wisselbokaals! Tevens dank aan onze fotograaf Bart van Leipzig voor al jouw prachtige foto’s.

Als laatste een dankwoord aan Marcel Lammers, die dit jaar wederom voor een perfecte organisatie vanaf het begin tot einde heeft zorggedragen.

Tot volgende jaar,

Groet,

Pieter