" 17 januari 2016 was het zover. De jaarlijkse Presidentscup werd gespeeld op golf club de berckt. Als er nog iemand twijfelt over of een toernooi op golfclub de berckt waarbij te weinig inschrijvingen zijn. Kan ik vertellen dat de kans erg klein is dat een wedstrijd niet door zou gaan. Maar liefst 76 inschrijvingen. Ik zeg 76 inschrijvingen was het gevolg van het openstellen voor de wedstrijd op ikgagolfen.nl ongekend zei wedstrijdleider en head pro Bart Sanders. Er werden gewoon 3 holes bijgemaakt en alle 76 konden deelnemen. 

 

Alvorens de wedstrijd begonnenwas, waren er twee zeer getalenteerde Golfers(naar eigen zeggen) in de morgen de baan in met ovenwanten en wolle onderbroeken. Beiden kregen de opdracht om een ronde samen te lopen en een score te maken. Het waren niemand minder dan de president himself Alwin the shark Sahr en Marc Vice President Peeters. Terug op het clubhuis bleef de score geheim. 

 

De wedstrijd was begonnen. De wedstrijd bevatten alle facetten van het golfen. Zo was er een chip hole waarbij de bal in een kuip moest en de meeste erachter kwamen dat chippen toch niet zo makkelijk is als het lijkt.

 

De ene fantastische bal naar de andere werd geslagen. De uitdaging begon  pas echt met de approach naar de green. De green was namelijk stimp 20. Hier kon je het verschil maken. Het niveau en tempo was hoog want naar 2 uur en 15 minuten was iedereen binnen. 

 

Eenmaal in het clubhuis was de spanning te snijden toen de president Alwin the shark Sahr de score bekend maakte. De yes, oh,fantastisch, maar maar, hoppa  waren de reacties van de aanwezigen. Vervolgens bleven er twee winnaars over nadat the shark samen met Pieter Kapitein Ebus begon bij 18 punten  naar beneden toe en stopte bij de hoogste stableford met 15 punten. De twee winnaars hadden de presidenten het beste geëvenaard. 

 

De winnaars waren  niemand minder dan Peter mcilroy Gielen en Gerrie Jimenez stamfort.

 

Hierna kon de champagne geklonken worden en kon de gezellige avond en napraten beginnen. De avond werd muzikaal begeleid Door topartiesten welke aangedragen waren door de familie Segers welke de Presidentscup compleet maakte. Het bleef nog lang gezellig en laat. 

 

De weco verheugd zich al weer op de volgende wedstrijden.

 

Welke de Maandbeker zal zijn op 5 maart 2016 zal zijn. Opgeven via ikgagolfen.nl waar binnenkort alle wedstrijden op te zien zullen zijn