5 juni 2016 stond weer de maandbeker op het programma. plaats van handeling onze eigen golfbaan bij golfclub de Berckt.

24 personen mochten we welkom heten op deze warme zonnige dag. Een mindere opkomst dan we hadden verwacht en gehoopt gelet op de eerdere edities van dit jaar. mogelijk dat de diverse evenementen in de omgeving hier parten in hebben gespeeld. De weergoden waren ons uitermate goed gestemd.

Tweede serie foto's toegevoegd : klik hier
Voor de alle persoonlijke uitslagen : klik hier

De dagen voor de wedstrijd zag het er nog somber uit. houdt de baan het, ligt er niet teveel water op de baan, gaat het door. Het water kwam met bakken naar beneden op de dagen voor de wedstrijd. tot het laatste moment kon nog worden besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan. Echter een rustige nacht op zaterdag en zondag heeft wonderen verricht. Op de dag zelf steeg het kwik tot bijna dertig graden waardoor de plassen water die nog op de baan stonden snel verdampten. klokslag 11.00 uur klonk de toeter. 6 flights van 4 personen mochten de baan bestormen om te strijden voor de eeuwige roem. in het begin liepen de putts bij de diverse partijen niet zo goed omdat er nog met het water op de greens gerekend diende te worden. al naar gelang de wedstrijd vorderde werden de greens sneller waardoor goede scores in het verschiet lagen.

na afloop mochten we dan ook 9 birdies noteren

de winnaar bij de handicapcategorie 18.1-36.0 werd gewonnen door .......... Het was een zeer spannende wedstrijd. op plaats 2 mochten we zelfs 3 personen noteren die met een totaal van 38 punten de baan afkwamen. echter er kan er maar 1 de winnaar zijn en dat was ....... Wim Hoekman met 39 punten. Wim gefeliciteerd met deze prestatie. Laat de wijn jouw smaken.

in de handicapcategorie 0 - 18 bleek achteraf dat er nauwelijks spanning was. Hans Verbong mag tot de volgende maandbeker zich eigenaar noemen van de parkeerplaats naast het clubhuis. Hans leverde een puike prestatie door een rondje 69 te laten noteren (5 boven de baan), netto kwam de score zelfs uit op 58. chapeau Hans super gedaan en een terechte winnaar.

de maand juli zal in het teken staan van de ryder cup waardoor de eerstvolgende maandbeker op zondag 7 augustus zal zijn.

 

namens de weco iedereen bedankt voor jullie inzet.

leon hutjens