maandbeker Elmpt November 2022

Zaterdag 29 oktober stond onze maandbeker op de golfbaan in Elmpt op het programma. Om 11:00 uur startte de eerste flight met een heerlijke temperatuur die eigelijk iets te warm was voor de tijd van jaar. Tijdens het golfen klagen we hier even niet over, want wat was de entourage prachtig. De herfstkleuren zorgden voor een sprookjesachtig tafereel op deze verlaten basis. Na het aanmelden bij de portier konden we onze weg vervolgen over het terrein wat tot 2001 dienst deed als een RAF basis van Groot-Brittannië. 

De glooiende weg over de basis bracht ons via verschillende barakken, een oude treinrails, de landingsbaan en verschillende bunkers van straaljagers en ander materieel uiteindelijk bij een verborgen pareltje van een golfbaan.

Onderweg werden we nog begroet door verschillende herten en enkele golfers maakte zelfs nog kennis met de bedreigde Wielewaal. Tijdens het golfen waren de bronzende herten nog goed hoorbaar. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde golfdag.

Het was voor de wedstrijdleiding een beetje puzzelen om alles geregeld te krijgen door een verbouwing van het clubhuis in Elmpt. In samenwerking met Bart hebben we een super deal kunnen maken en uiteindelijk heerlijk gegeten in ons eigen clubhuis. Als toevoeging stond er een lekker lunchpakket voor ons klaar en was er voor iedereen koffie aanwezig bij aankomst en op de half way point. Met een vol deelnemersveld van 45 personen begonnen we aan golfstrijd door de bossen van het Elmpterwald.

Dre Segers zou Dre niet zijn als die al 30 minuten voor de starttijd de lokale leden op aan het jagen was om zelf al eerder te kunnen starten. Maar de maandbeker is geen cowboywedstrijd dus ook Dre kon pas op de afgesproken tijd starten. De neary op de baan werd al door de 2e flight zeer scherp neergezet op iets meer dan 1 meter van de pin. Roy Gubbels waande zich lang de prijswinnaar van de neary totdat de laatste flight er voor ging klaar staan op hole 11. Wim Thijssen sloeg zijn bal nog beter en claimde zo de neary als laatste flight.

De longest drive hadden we op de 17e hole gezet zodat iedereen zijn en haar kanonschoten goed kon oefenen tot we bij de 17e aankwamen. De longest zorgt voor een leuke extra prijs voor de longhitters. Daar waar Mark zijn kruid al had verschoten en inmiddels meer bomen dan grassprietjes gezien had was het Hans Verbong die met een fantastische drive van 245 meter de longest claimde.

Bij de dames was het een spannende strijd. Eerst was het Sabine die de pin kon plaatsen maar werd vervolgens overtroffen door Marie-Louise en uiteindelijk was het ons Limburgs kampioene Lucienne Mulders die de longest veroverde.

De goede weersomstandigheden en uitstekende baancondities zorgde voor goede scores.

Top 3 dames: (stableford)
1 Sabine Heimes 37
2 Frederike Neuhaus 28
3 Marjon van de Looverbosch 28

Top 3 hcp 18.1 t/m 54 (stableford)
1 Bert Stamfort 38
2 Norbert Bohnen 34
3 Dirk-Jan Meulenkamp 33

Top 3 hcp 0.0 t/m 18.0 (bruto/netto)
1 Hans Verbong 71
2 Leon Hutjens 72
3 Roy Gubbels 73

Laagste dagscore:
Leon Hutjens 81