Presidentscup & pubquiz 2023

Zaterdag 18 maart was da eindelijk de presidentscup. Nadat deze begin dit jaar in het water was gevallen begonnen we de 18e met een stralend zonnetje. Een vol deelnemersveld van 48 golfers probeerde met een texas scramble best ball de geheime score van de president en vice-president te evenaren.

Deze score werd ’s ochtends neergezet door Marc Peeters en invaller Bart Sanders. De score werd in deze editie van de presidentscup langer geheim gehouden dan normaal omdat direct naar afloop begonnen werd met de pubquiz. De deelnemers kregen topografische, geschiedenis, sport en algemene kennis vragen. Ook was er een categorie golf en werd er swingend afgesloten met een muziekcategorie.

Met 12 fanatieke teams werd er tegen elkaar gestreden en stond het clubhuis meerdere malen op z’n kop. Nadat alle 80 vragen waren beantwoord kwamen er 2 teams met een gelijke score als winnaar uit de bus. Na het stellen van een inschattingsvraag over de geheime score van de presidentscup kwam het team van Andre, Henk, Monique en Hay als winnaar uit de bus en werden Anita, Eric, Marij en Marcel 2e.

Voor Marij en Marcel werd het alsnog een winnende middag want dit koppel kwam het dichtst in de buurt van de score van de president en mochten zich de winnaars van de presidentscup 2023 noemen.

Na de vele positieve reacties wordt er overlegd of de pubquiz dit jaar nog een aantal keer op de wedstrijdagenda komt te staan. Hierover snel meer.